info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads lägenheter lämnas till bostadsförmedling

Byggnads ändrar sin policy och lämnar i fortsättningen hälften av sina lägenheter till bostadsförmedlingen.

LO har efter ett styrelsemöte beslutat att rekommendera sina medlemsförbund att lämna minst hälften av lägenheterna i fackförbundens fastigheter till bostadsförmedlingen.
Byggnads har beslutat att följa rekommendationen.
– Vi kommer att lämna minst hälften av lägenheterna i fortsättningen och ska skriva in detta i vår policy, säger Hans Tilly, Byggnads ordförande.

Vid LO:s styrelse beslutades också att barn till LO:s ledning, nyckelpersoner, eller anställda inom LO, inte längre får ansöka om lägenheter till sina barn om fastighetsägaren har facklig anknytning. Detta innebär att det inte går att, som LO:s vice ordförande Erland Olauson har gjort, ringa runt för att ställa sina barn i bostadskö.
LO vill att fackförbunden ansluter sig till denna policy.
– Vi har sedan tidigare inskrivet att man inte får ställa sina barn i kö, så det är inget nytt för oss inom Byggnads. Vad som är nytt är att vi mer aktivt kommer att verka för att de här reglerna också följs i de organisationer där Byggnads har ett betydande inflytande. Exempelvis Rönneberga, säger Hans Tilly.

Byggnads ska som tidigare använda lägenheterna för att underlätta rekrytering av personal utifrån landet eller om den som redan är anställd av familjeskäl blir bostadslös.
Byggnads äger sex fastigheter i Stockholm. Fyra av dem äger de själva, två tillsammans med Kommunal.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads lägenheter lämnas till bostadsförmedling