info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads kräver funktionär på miljonskadestånd

Byggnads tänker kräva Lennart Colliander, fd kassör på Byggnads avdelning i Skaraborg, på miljonskadestånd.

Colliander dömdes i hovrätten i förra veckan för grov trolöshet mot huvudman, sedan han missbrukat sin position inom avdelningen i Skaraborg, i eget vinstsyfte. Han försnillade drygt en halv miljon kronor av medlemmarnas pengar, men Byggnads kommer att kräva honom på mer.
Avdelningen har yrkat på ett skadestånd på cirka 900 000 kronor, plus ränta, totalt cirka en miljon kronor. Dels för att få tillbaka de cirka 550 000 kronor som Colliander försnillade, dels för att få ersättning för kostnaderna för revisorerna, cirka 320 000 kronor, vilket avdelningen tvingades lägga ut för att utreda Collianders förehavanden.
Den 65-årige före detta kassören fälldes i hovrätten dels för att ha sålt en av Byggnads fastigheter till underpris, till sin son, dels för att han låtit Byggnads betala fakturor på 226 000 kronor för arbeten som i själva verket utförts på hans privata egendom.
Byggnads har överlämnat avdelningens skadeståndskrav till sina jurister, som ska gå igenom dem och starta skadeståndsprocessen när hovrättsdomen vunnit laga kraft.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads kräver funktionär på miljonskadestånd

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig