info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads kräver företag på 97 000

Nästan 100 000 kronor stämmer Byggnads företaget VB Bemanning på. Tvisten gäller att en snickare, enligt stämningsansökan, inte har fått ut lön för sina sista två månader som anställd i företaget.

Den medlem som ärendet gäller var anställd hos VB Bemanning i början av året. Enligt Byggnads stämningsansökan till Arbetsdomstolen sa han upp sig i mars i år. Arbetsgivaren sa då att han inte behövde jobba under uppsägningstiden. Men sedan har han inte fått lön utbetald vare sig för februari eller för den del av mars då han fortfarande arbetade.

Drygt 27 000 av de 97 375 kronor som Byggnads nu kräver företaget på gäller utebliven lön, semestersättning och traktamente. Vidare yrkar Byggnads på att företaget ska betala skadestånd till både mannen och förbundet, på 20 000 respektive 50 000 kronor. Skadestånden gäller brott mot bemanningsavtalet samt förhandlingsvägran. Dessutom tillkommer rättegångs- och räntekostnader.

Företaget har vare sig kommit eller hört av sig då Byggnads har kallat till förhandlingar i ärendet. Därför lämnade Byggnads vidare tvisten till Arbetsdomstolen i slutet av september.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads kräver företag på 97 000

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig