info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads kongress – sänkt pensionsålder

Byggnads måste arbeta för sänkt pensionsålder för byggnadsarbetare. Det är budskapet i de flesta av de 24 motioner som handlar om pension och pensionsålder.

Byggnadsarbetarna orkar inte att jobba fram till pensionsåldern. Att bara ett fåtal klarar det är väl känt. De flesta är utslitna och tvingas under sina sista yrkesverksamma år att leva på pengar från a-kassan eller sjukförsäkringssystemet.
Lösningen på problemet är sänkt pensionsålder. Det tycker i alla fall flera av Byggnads avdelningar som skrivit motioner om pensionsåldern. De flesta vill sänka pensionsålder till någonstans mellan 60 och 63 år.
Byggnads i Piteå och Byggnads i Örebro står bakom de två motioner som uttalat kräver en pensionsålder på under 60 år. De vill att pensionsåldern sänks till 58 år. I Örebro vill man se en flexibel pensionsålder från 58 år.
Byggnads i Malmö förslår att arbetsgivare som inte skapar en arbetsmiljö som gör att byggnadsarbetarna orkar arbeta fram till pensionsåldern ska tvingas betala pensionen mellan 60-65 års ålder för de som måste sluta i förtid.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads kongress – sänkt pensionsålder

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig