info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads inför ny policy mot rasism

I samarbete med Expo presenterade Byggnads sin nya policy mot främlingsfientlighet. I den är utbildning nyckeln.

Under torsdagseftermiddagen presenterade Byggnads sin nya policy mot rasism och främlingsfientlighet. En policy man har tagit fram under våren i samarbete med stiftelsen Expo som vill utmana och upplysa om främlingsfientlighet i Sverige.

Alex Bengtsson, verksamhetsutvecklare och utbildningschef på Expo, var med och presenterade policyn under ett seminarium i Almedalen.
− Det är ett förtydligande av Byggnads värderingar om att alla människor är lika mycket värda. Sedan är det en samhällsanalys om varför rasism finns och en strategi för att möta rasism. Där menar vi att utbildning är nyckeln, säger han.

Långtgående samarbete

Han anser att Expo har ett väldigt bra samarbete med Byggnads, där man bland annat utbildar förtroendevalda samt unga killar och tjejer som går på gymnasiets byggprogram. Ett samarbete Expo hoppas att fler fackförbund tar efter.
− Jag hoppas verkligen att fler vill ta efter det här och anta en antirasistisk policy. Men det förpliktigar ett fortsatt arbete, så att det inte blir en skrivbordspolicy, säger Alex Bengtsson.

I och med detta är Byggnads det LO-förbund som går i täten när det gäller att aktivt arbeta med dessa frågor.
”Nu gör vi allt vi kan för att motverka intolerans och i stället bejaka mångfald”, skriver Byggnads ordförande Johan Lindholm i pressmeddelande.

Ola Månsson på Sveriges Byggindustrier (BI) kunde inte medverka vid seminariet men han menar att BI stödjer initiativ som dessa.
− Vi på BI tycker att det är jättebra att man jobbar mot främlingsfientlighet. Vi har en framtid med ett öppet Europa och där vill vi inte se inslag som hindrar den fria konkurrensen, säger han.

Sebastian Danielsson
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads inför ny policy mot rasism

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig