info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads häver dykstopp

Byggnads har hävt dykstoppet för dyk på 15 meter och djupare. - Dykarnas säkerhet kan garanteras. Därför häver vi stoppet, sa Byggnads ombudsman Willy Hulthén, på fredagen.

Landstingsfullmäktige i Stockholm har nu i veckan sagt ja till att tidigarelägga byggandet av en ny tryckkammare till år 2004. Det är också sagt att skadade dykare ska garanteras vård fram till dess. Det formella beslutet om landstingsbudgeten som helhet, fattas på landstingsfullmäktige i december.
Karolinska sjukhusets tryckkammare stängdes i november. De ansvariga ansåg sig inte kunna ta ett medicinskt ansvar för behandlingar som utförs i kammaren, som är nästan 40 år gammal. Egentligen skulle den nya tryckkammaren först börjat byggas år 2005, men bygget har tidigarelagts och kommer att påbörjas under nästa år. Den gamla ställs nu i ordning för att fram tills den nya kammaren är klar, kunna ta emot anläggningsdykarna på sjukhuset om en olycka händer.

Efter stängningen av Karolinskas kammare lade Byggnads ett stopp för dykning på 15 meters djup och djupare, vid arbeten norr om Örebro. Orsaken är att dykare inte i tid skulle hinna få vård i en tryckkammare vid en olycka. Vid olyckor på djupt vatten ska en dykare, enligt reglerna, få behandling inom fyra timmar.
Det är möjligt att dykstoppet längst upp i norr kommer att fortsätta, för dyk på 15 meter och djupare. Inom Byggnads är det oklart hur det är med bemanningen på Sunderby sjukhus.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads häver dykstopp

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig