info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads har köpt fastighet för 8,8 miljoner

Hyreshuset ligger i Hägersten utanför Stockholm och har 19 lägenheter. – Lägenheterna ska användas i samband med rekryteringar till förbundskontoret, säger Clas Nykvist, ekonomichef på Byggnads.

Byggnads tog över förvaltningen av hyreshuset den 1 december förra året. Totalt äger förbundet fyra fastigheter med lägenheter i Stockholm. Det finns ingen kö, till exempel för byggnadsarbetare att ställa sig i, som är intresserade av en lägenhet.
– Vi använder fastigheterna enbart för att kunna rekrytera. Det är viktigt att Byggnads fortsätter att vara en riksorganisation och då måste vi ta till vara de erfarenheter och den kompetens som finns bland medarbetarna ute i landet. Kan vi inte erbjuda lägenheter tvingas vi begränsa oss till att anställa personer som redan bor i Stockholm, säger Clas Nykvist.
Ett problem i sammanhanget är att det sällan blir någon lägenhet ledig i fastigheterna. I den nyköpta hyresfastigheten i Hägersten har tre anställda på förbundskontoret fått var sin lägenhet. Resten är upptagna av andra hyresgäster.
– Även om det inte blir så många lediga lägenheter är ett fastighetsköp i Stockholm ändå en bra och säker investering, säger Clas Nykvist.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads har köpt fastighet för 8,8 miljoner

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig