info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads frigör pengar

På kongressen 2014 fattades beslut om att frigöra pengar, en så kallad ekonomisk resurs. Nu har Byggnads förbundsfullmäktige beslutat att den ekonomiska resursen ska uppgå till två miljoner kronor.

På kongressen 2014 fattades beslutet att man skulle skapa en ekonomisk resurs som skulle kunna användas för tillfälliga insatser lokalt, regionalt och centralt. Syftet med en sådan resurs var att man skulle kunna frigöra pengar för olika ändamål.
– Det kan handla om ett stopp på ett raffinaderi, en informationskampanj i Polen för gästarbetare, eller anställa en person i Norge, där det finns många svenska byggnadsarbetare, säger Lars Hildingsson, vice ordförande i Byggnads.
På Byggnads förbundsfullmäktige, som nyligen avslutades, beslutades att den ekonomiska resursen ska uppgå till två miljoner kronor. Men vad pengarna ska användas till beslutar förbundsstyrelsen.
Den ekonomiska resursen bekostas av regionerna, utifrån medlemsavgifterna. Det blir ett antal kronor per aktiv medlem som läggs till denna pott.

Kampanj för jämställdhet

– Vi kom fram till att vi ska vara egna juridiska självständiga regioner. Det här är helt enkelt ett sätt att få fördelarna att vara en juridisk person, utan att ta det steget, säger Lars Hildingsson.
Denna vecka startar också Byggnads sin kampanj jämställdhet och mångfald i byggbranschen. Kampanjen kommer att följas upp med utbildningar i jämställdhetsfrågor och hur man kan jobba för en mer öppen och tillåtande bransch. Byggnads hoppas att kampanjen kan locka fler kvinnor till branschen.
Under förbundsfullmäktige uttalade också Byggnads sitt stöd för Kommunal och deras kamp för löner som det går att leva på.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads frigör pengar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig