info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads förbereder sympatistrejk

Imorgon kommer Byggnads med största sannolikhet att varsla byggnadsarbetare till stöd för Kommunals lönekonflikt.

– Jag sitter och går igenom vilka objekt som kan komma ifråga. Under eftermiddagen kommer ett förslag att vara färdigt som förbundsstyrelsen ska ta ställning till, säger Gunnar Ericson, Byggnads avtalssekreterare.
Det var i fredags som Byggnads fick en begäran om sympatiåtgärder från Kommunal. Imorgon, när förbundsstyrelsen sammanträder, kommer Byggnads ledning att rekommendera att styrelsen ställer sig bakom en sympatistrejk.

– Jag har oerhört svårt att se att det skulle hända något i konflikten som skulle göra att vi inte förordar ett varsel. Jag kan inte ens tänka mig vad det skulle vara, säger Hans Tilly, Byggnads förbundsordförande.
Om förbundsstyrelsen ställer sig bakom ledningens förslag kommer medlemmar att varslas från och med fredag. En majoritet av förbundsstyrelsens ledamöter är i nuläget positiva till en sympatistrejk, visar en rundringning som Byggnadsarbetaren har gjort. Ett varsel betyder att byggnadsarbetare kan komma tas ut i sympatistrejk den 11 juni.

Vilka byggen kan komma ifråga för strejk?
– Vi kommer inte att slå vilt omkring oss. Vi tittar främst på arbetsplatser i kommuners och landstingens regi, det är det konflikten handlar om, säger Gunnar Ericson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads förbereder sympatistrejk

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig