info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads föll efter miss i Bravidatvist

Byggnads stämning av Bravida för trakasserier av en MB-ordförande fick tummen ner i Arbetsdomstolen i går. Men huruvida den fackliga förtroendemannen blivit trakasserad eller inte framgår inte av domen – detta på grund av en miss från Byggnads.

Enligt Byggnads stämningsansökan hade den centrala MB-gruppens ordförande Anders Forsström blivit motarbetad och trakasserad i åtta år av chefer på Bravida. I stämningen lyfte Byggnads fram ett flertal händelser vid olika tillfällen.
Men i gårdagens friande dom hade Arbetsdomstolen valt att endast ta ställning till en enda händelse som ägde rum år 2007.
– Vi hade velat ha en samlad bedömning av vad Anders blivit utsatt för de senaste åren. Nu valde domstolen att inte göra en sådan, utan endast fokusera på en enda händelse, säger förhandlingsombudsmannen Leif Nyrell.

I domen
står det att Arbetsdomstolen endast kan ta ställning till sådant som tidigare tagits upp till förhandling mellan parterna. Och eftersom det senaste förhandlingsprotokollet endast tar upp en specifik händelse kan domstolen inte ta ställning till något annat än just denna specifika händelse.
– Domstolen anser att vi inte varit tillräckligt tydliga att den senaste förhandlingen inte bara handlade om en specifik händelse, utan ett antal händelser. Där får jag vara självkritisk, jag borde ha varit tydligare i min justering av protokollet att det här var en del av ett större händelseförlopp, säger Leif Nyrell.

Domstolen valde att fria Bravida och Byggnads får nu betala rättegångskostnaderna på nästan 130 000 kronor.
– I sak är egentligen ingenting avgjort i och med den här domen. Den säger bara att vi inte drivit den här förhandlingen på rätt sätt. Det får vi försöka lära oss av. Sen vet vi ju aldrig om vi vunnit ändå, säger Leif Nyrell.
Anders Forsström är missnöjd med domen.
– Jag har inte hunnit sätta mig in i den riktigt än. Men det känns ju tråkigt att förlora när man upplevt sig motarbetad så länge, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads föll efter miss i Bravidatvist

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig