info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads får 200 000 efter förlikning

Byggnads har träffat en förlikning med Lennart Colliander, före detta kassör i Byggnads avdelning i Skövde. Förlikningen innebär att Lennart Colliander betalar knappt hälften av det belopp som Byggnads begärt i skadestånd.

Lennart Colliander har tidigare dömts för trolöshet mot huvudman av Göta Hovrätt. Sedan dess har Byggnads drivit ett skadeståndsmål mot Lennart Colliander. Kravet var 450 000 kronor.
– Jag är inte nöjd med att vi inte fått ut allt, men det här var det bästa vi kunde uppnå. Vi tror att Colliander saknar utmätningsbara tillgångar. Dessutom hade vi vid ett skadeståndsmål tvingats lägga ut minst 100 000 kronor i rättegångskostnader, säger Clas Nykvist, ekonomichef på Byggnads.
Det var i januari 2002 som Lennart Colliander dömdes i Göta Hovrätt för grov trolöshet mot huvudman till villkorlig dom och dagsböter. Han fälldes för att ha sålt en av Byggnads fastigheter till sin sons bolag för mindre än hälften av vad Byggnads betalat enligt köpeskillingen. Vidare dömdes han för att ha låtit utföra arbeten på sin privata egendom som sedan Byggnads betalat.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads får 200 000 efter förlikning

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig