info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads drog dubbel avgift i juli

Upp mot 60 000 medlemmar i Byggnads har betalat dubbel medlemsavgift i juli. Orsaken är att en extra datafil levererats till den bank som sköter betalningar via autogiro. Pengarna ska betalas tillbaka under fredagen.

Alla medlemmar i byggnads som betalar månadsavgiften till facket via autogiro har under juli betalat dubbel avgift. Det handlar om upp mot 60 000 medlemmar som betalat mellan 295 och 353 kronor extra vardera.
Den dubbla avgiften beror på att Softronic, det företag som sköter Byggnads datahantering, har levererat en extra omgång betalningslistor till Föreningssparbanken som ansvarar för autogirobetalningar. En datafil med uppgifter skickades vid sidan av de vanliga rutinerna i början av juli. Det borde, enligt Byggnads medlemsredovisning, medfört att den ordinarie sändningen skulle ha stoppats. När så inte skedde drogs en extra månadsavgift.

Byggnads har inlett återbetalning av den extra avgiften och alla som har betalat dubbelt ska under fredagen ha fått tillbaka pengarna.
– Det är bra om man kollar sitt konto för att kontrollera om pengarna kommit tillbaka, säger Leif Jansson, förbundssekreterare på Byggnads.
– Det här ska ju inte kunna ske. Vi kommer att ta en diskussion med Softronic så snart det är möjligt för att försäkra oss om att det inte sker igen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads drog dubbel avgift i juli

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig