info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads avvisar förhandlingar med BI

Byggnads säger nej till byggarbetsgivarnas inbjudan till gemensamma förhandlingar mellan parterna i byggbranschen. Tidigare i dag avvisade även Elektrikerförbundet byggarbetsgivarnas förslag.

I går lämnade byggarbetsgivarna en förhandlingsframställan till motparterna i branschen. Syftet var att de tillsammans skulle diskutera arbetsmiljöfrågor och speciellt problemet med de korta byggtiderna; huvudorsaken till konflikten mellan Elektrikerförbundet och elarbetsgivarna, EIO.
Elektrikerna tackade snabbt nej till inbjudan.
– Jag tycker att det är bättre att EIO kommer till förhandlingsbordet och tar sitt ansvar så att vi får slut på den här konflikten, säger Ronny Wenngren, förhandlingschef på Elektrikerförbundet.
Och nu har alltså även Byggnads ledning bestämt sig för hur de ska hantera byggarbetsgivarnas förhandlingserbjudande.
– Vi har redan träffat ett avtal med BI och vi ser inga möjligheter till att komma fram till något vettigt genom nya gemensamma förhandlingar, säger Gunnar Ericson, förhandlingschef, på Byggnads.
Fanns det någon möjlighet till att Byggnads skulle kunnat tacka ja till förhandlingsinbjudan när Elektrikerförbundet redan sagt nej?
– Nej, det här är en gemensam strategi, säger Gunnar Ericson.
Ytterligare två LO-förbund – Målarna och Seko – har fått en inbjudan. På Målarförbundet avvisar man inte byggarbetsgivarnas förfrågan, men man tänker inte sätta sig i en förhandling som på något sätt strider mot den pågående konflikten.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads avvisar förhandlingar med BI

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig