info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads avbröt förhandlingarna

Förhandlingarna gällande nytt byggavtal avbröts tidigare i veckan. Ny tid för förhandling finns bokad i dag, men det är oklart om den kommer användas.

Sveriges Byggindustrier publicerade i tisdags en rapport där de kritiserar Byggnads avtalskrav gällande byggavtalet. Enligt rapporten skulle kraven sammanlagt öka arbetsgivarnas kostnader med minst åtta procent. Vidare hävdar man att ett av tre medlemsföretag i Sveriges Byggindustrier därmed skulle bli tvungna att lägga ner sin verksamhet.
När Byggnads fick kännedom om rapporten avbröt de tisdagens förhandlingar.
– Vi lämnade förhandlingarna när det här dök upp. Just nu sitter vi inte och pratar med varandra, sa Byggnads ordförande Johan Lindholm igår till tidningen Arbetet, i en intervju där han kallade arbetsgivarnas agerande för trams.
Mats Åkerlind, förhandlingschef på Sveriges Byggindustrier, säger i samma artikel i Arbetet att arbetsgivarna haft svårt att nå fram till Byggnads vid förhandlingsbordet i de här frågorna.
– Därför försöker vi få förståelse i omvärlden så att facket kanske måste börja förklara varför de kräver dessa saker som egentligen är orimliga.
I dag, torsdag, finns en tid för fortsatt förhandling sedan tidigare bokad klockan tolv. Cherine Khalil, pressekreterare på Sveriges Byggindustrier, skriver i ett sms till Byggnadsarbetaren att de utgår från att det blir förhandlingar idag och att man kommer invänta Byggnads i förhandlingsrummet. Men hon skriver också att Byggnads inte meddelat huruvida de kommer.
Under morgonen har inte heller Byggnadsarbetaren fått något klart svar på om Byggnads kommer att förhandla i dag. Vi återkommer med vad som händer under dagen.

FÖLJ BYGGNADSARBETARENS AVTALSBEVAKNING HÄR

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads avbröt förhandlingarna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig