info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads arbete för migrantarbetare prisas

Byggnads ordförande och 6Fs internationella strateg är två av årets mottagare av FUF-priset, ett pris för insatser inom utvecklingsfrågor. De får priset för sitt arbete gällande migrantarbetares arbetsvillkor.

Byggnadsarbetaren publicerade tidigare i veckan ett reportage om hur migrantarbetare i Qatar nu börjat organisera sig. Många lever och arbetar under usla villkor i anslutning till byggena inför fotbolls-VM i landet 2022.
Byggnads har i samarbete med internationella bygg- och träfacket engagerat sig i migrantarbetarnas situation. Nu får Byggnads ordförande Johan Lindholm, 6Fs internationella strateg Christer Wälivaara och Bygg- och träinternationalen BWIs ordförande Per-Olof Sjöö årets FUF-pris för det arbetet. Priset delas ut av Föreningen för utvecklingsfrågor, en politiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar för att informera och skapa debatt om utvecklingsfrågor i ett globalt perspektiv.
I motiveringen skriver FUF:
Genom kampanjer som Red card for FIFA har de kunnat nå helt nya målgrupper. De har visat på idrottens sociala ansvar, hur livet och arbetsvillkoren ser ut för de hundratusentals byggnadsarbetare som bygger arenor inför stora sportevenemang, och det höga pris arbetstagarna får betala. De tre pristagarnas har varit drivande i att utveckla detta globala fackliga samarbete som bidragit till att mänskliga rättigheter, globala utvecklingsfrågor och anständiga arbetsvillkor återkommande diskuteras på tidningarnas sportsidor och når ut till en bred idrottsintresserad allmänhet.
De tre fackliga pristagarna delar i år priset med Stefan de Vylder, som prisas bland annat för sitt engagemang för Latinamerika.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads arbete för migrantarbetare prisas

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig