info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads anklagas för maffiametoder

Micam Bygg AB i Karlskoga anklagar Byggnads för maffiametoder. Företaget vägrar teckna kollektivavtal och facket har varslat om blockad.

Niklas Creutz som äger Micam Bygg AB menar att de fyra anställda som är medlemmar i Byggnads inte är intresserade av att teckna avtal.
– Jag kan acceptera eller förstå om någon av de anställda kräver det, jag tvingar dem inte till något. Det är facket som tvingar mig, säger han.
Nu vill han ha klarare besked på varför han måste teckna avtal.

En anställd som Byggnadsarbetaren varit i kontakt menar att han personligen vill teckna kollektivavtal. Något som går helt emot det Niklas Creutz säger.
Enligt Thomas Möller på Byggnads i Örebro träder blockaden i kraft 15 januari om inget avtal skrivs. På fredag ska parterna träffas tillsammans med en medlare från medlingsinstitutet.
– Vi ser inte företaget som seriöst om de inte vill teckna avtal. Redan tidigt i höstas tog vi kontakt med honom, då sa han att hans jurister skulle titta på det. Något svar har vi inte fått, säger Thomas Möller.

Han säger vidare att han pratat med flera av de anställda och de är lite bekymrade för vad som ska hända.
– Jag har ingen nytta av ett avtal, det kostar mig bara pengar. Mina anställda har ett bättre avtal som det är nu, säger Niklas Creutz.
De kostnader som ett kollektivavtal innebär för arbetsgivaren är försäkringar och granskningsarvode.
Inför mötet på fredag uppskattar Thomas Möller att chansen för att det blir ett kollektivavtal är 50-50.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads anklagas för maffiametoder

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig