info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads ändrar inte uthyrningsregler

Metall kommer att lämna hälften av sina lediga lägenheter till bostadsförmedlingen. Men Byggnads fortsätter att använda sina lägenheter för eget behov.

Den senaste tidens uppmärksamhet mot fackens lägenhetsaffärer har fått fackförbundet Metall att ändra policy. Metalls ordförande, Göran Jonsson, berättar i Svenska Dagbladet idag att förbundet i fortsättningen kommer att lämna hälften av sina lediga lägenheter till bostadsförmedlingen. Dessutom kommer man att kräva återlämning av kontraktet när någon anställd slutar på förbundet och enbart anställda ska tillåtas att stå i kö.
Göran Jonsson säger till SvD att affärerna skadat fackföreningsrörelsen men att han tror att skadorna kan begränsas om facket visar en vilja att strama upp reglerna.

Byggnads är, som Byggnadsarbetaren skrev för cirka ett år sedan, ett av de fackförbund som valt att inte lämna lägenheter till bostadsförmedlingen. Förbundet anser att man inte kan följa den frivilliga överenskommelsen mellan kommunen och fastighetsägarna om att göra så.
– Vi behöver de få lägenheter som blir lediga och som det är nu kommer vi inte att ändra vår policy, säger Clas Nykvist, Byggnads ekonomichef.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads ändrar inte uthyrningsregler

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig