info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggmässa drar storpublik

Snickaren Sune Hård är en av runt 50 000 besökare på byggmässan Nordbygg i Stockholm. Den pågår nu och ger möjlighet att bland annat testa maskiner.

Den pensionerade snickaren Sune Hård från Flen står i Grabbers monter och passar på att testa en ny skruv. Gängan på skruven går ända ut i spetsen, vilket gör att den greppar snabbt
– När jag började, 1957, var det borrsväng, berättar Sune Hård.
Han besöker Nordbygg, som är Nordens största inomhusmässa, tillsammans med sin son som driver byggföretag
– Grabben bjöd med mig, de kollar på nyheter. Vi tittar på nya kök just nu. Vi tittar på nya maskiner också, där har vi hittat en hel del här på mässan.

”Naturlig mötesplats”

Nordbygg öppnade på tisdagen på Stockholmsmässan i Älvsjö, och pågår till fredag. Där finns runt 900 utställare, varav ett 30-tal från utlandet. Arrangörerna räknar med cirka 50 000 besökare.
– Det är den största mässan i Norden, en naturlig mötesplats för yrkesfolk. Mycket nya kontakter, vi får visa nyheter för många människor på en gång, säger Göran Svensk från Dewalt-Stanley som har elva personer från sin säljkår i sin monter.

Satsar miljonbelopp

För många utställare är Nordbygg den viktigaste branschmässan, och varje kundkontakt är viktig. De stora utställarna satsar därför miljonbelopp på monterhyra och kringkostnader för att visa upp sig för nya och gamla kunder.
Utställarna fyller tre stora utställningshallar. I en hall visas byggmaterial och system, i nästa finns VVS, kyla och ventilation och i en hall visas maskiner, verktyg, arbetskläder och skyddsutrustning.

Kolborstfria motorer

Ett återkommande och populärt inslag i mässan är ”Power Tool Street” där de största leverantörerna av elektriska handmaskiner ställer ut. Här tar många chansen att testa maskiner och verktyg.
Trenden med kolborstfria motorer i batteridrivna maskiner, en teknik som lanserades stort redan vid förra mässan för två år sedan, fortsätter. Nu finns tekniken även i nätdrivna maskiner.

Kenneth Petterson
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggmässa drar storpublik

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig