info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bygglag vann arbetsmiljöpris

Ett arbetslag på Skanska hus Syd i Stockholm har vunnit Stockholms LO-distrikts arbetsmiljöpris. Arbetslaget på 16 man får dela på 10 000 kronor.

Bygglaget får priset för att man lyckats förbättra arbetsmiljön och minska sjukfrånvaron vid rivning och ombyggnad av golv på 160 lägenheter i Solna. Bland annat har laget utrustat sågar med förlängningshandtag så att de kan stå upp och arbeta. Vid uttransport av rivningsmaterial används en fodervagn som töms med automatik, för att eliminera tunga lyft.

– Vi står upp vid nästan alla moment. I början är det svårt att lära om men nu går det lätt. Vi har till och med lyckats förkorta den totala byggtiden med 30 dagar, säger Nicklas Lillman, skyddsombud på arbetsplatsen.
Enligt lagbasen Kjell Windahl har laget alltid jobbat med att förbättra arbetsmiljön.
– För oss är det här inga nyheter. Men visst är det grädde på moset att få ett pris. Vi har ingen aning om vad vi ska göra för pengarna. Det bestämmer vi när de kommit in på kontot, säger han.

Det är fjärde året som LO-distriktet i Stockholm delar ut sitt pris. I år var endast fyra bidrag nominerade. De förbundsavdelningar som nominerat bidrag var Byggnads, Kommunal ( 2 stycken) och Elektrikerna.
Är fyra nomineringar mycket eller lite?
– Det är inte riktigt bra med så få nomineringar. Vi ska ta upp och prata om det inom distriktet och försöka marknadsföra priset bättre. Vi vet ju att det sker mycket bra arbetsmiljöarbete ute på arbetsplatserna, säger Carina Paulsson på LO-distriktet i Stockholm.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bygglag vann arbetsmiljöpris

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig