info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggjobbare tillbaks på asbestvaruhuset

Idag är byggnadsarbetarna tillbaks och jobbar i ett av de utrymmen på Åhlensvaruhuset i Uppsala som i förra veckan stängdes på grund av slarv i asbesthanteringen.

– Just där vi jobbar nu skiljer det hästlängder mellan luftkvaliteten nu jämfört med innan, säger skyddsombudet Jens Johansson.
Jens Johansson var i dag på morgonen med och godkände den öppnade ytan. Men han kan konstatera att det fortfarande finns en hel del för sanerarna att göra på de ställen som fortfarande är stängda.
– Där jag står nu kan jag se en balk som är asbestbesprutad. Det skiljer bara en plastvägg emellan den och mig. Det är inte läge att öppna varuhuset ännu, säger Jens Johansson.

Han är kritisk till att asbestsanerarna verkar städa bort dammet innan de tagit bort alla asbesthärdarna.
– Det är att jobba i fel ordning, säger han.
När varuhuset öppnar för kunder igen är osäkert. Åhlensfastighetens ägare, Axfast AB, har ålagts att rengöra alla vertikala ytor. Det innebär att varenda vara i butiken måste kontrolleras.
Drygt 20 byggnadsarbetare, elektriker och sanerare jobbar just nu på varuhuset, som stängdes av Arbetsmiljöverket i onsdags sedan asbestdamm hittats bland annat på golv och i rulltrappor.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggjobbare tillbaks på asbestvaruhuset

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig