info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggjättarna vill stötta flyktingar

UNHCR, Läkare utan gränser och Röda Korset får pengar från storföretagen med anledning av flyktingkatastrofen. Bolagen säger sig också söka andra samarbeten runt krisen.

NCC har startat en insamling till UNCHR och Läkare utan gränser, pengarna ska delas lika mellan organisationerna. NCC har inlett med att sätta in 200 000 kronor och bjuder in sina anställda till att bidra.
– Sedan tittar vi också på hur vi kan ta till vara på den kompetens som nu kommer, säger NCCs kommunikationsdirektör Ann Lindell Saeby.
Skanskas presschef Edvard Lind skriver i ett mejl till Byggnadsarbetaren att det pågår insamlingar av kläder och skor inom Skanska och att företaget har skänkt pengar till Röda Korset. Han skriver vidare att företaget långsiktigt främst vill bidra med resurser och kompetens till ett öppet, inkluderande och humant samhälle. Han uppger att diskussioner pågår och att medarbetare ombetts att komma med förslag på vad som kan göras.
På Peab säger pressansvarige Gösta Sjöström att man har en dialog med Migrationsverket om hur man kan gå till väga för att göra en insats. På torsdagseftermiddagen vet han inte vad det kommer leda till konkret.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggjättarna vill stötta flyktingar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig