info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggherre på ockuperat bygge begärd i konkurs

Fastighetsägaren Freeharbour P.M.S. Assets AB, som är ägare till den fastighet i Värtahamnen, som tidigare ockuperats av byggnadsarbetare har nu begärts i konkurs. - Flera av de inblandade entreprenörerna har gått in med en begäran till Stockholms Tingsrätt. Vårt företag har ett krav på byggherren på 3,6 miljoner kronor, säger Dragan Jovanovic, som driver företaget DVS AB.

Totalt har Freeharbour P.M.S. Assets AB skulder på cirka 30 miljoner kronor för de arbete som utförts på fastigheten i Värtahamnen i Stockholm. Problemen med betalningarna började redan efter sommaren 2008. När de sedan inte betalade någonting på två månader blev flera underentreprenörer och de anställda byggnadsarbetarna desperata. Därför inledde de anställda på en av underentreprenörerna, DVS AB, en ockupation av arbetsplatsen i slutet av november. Det var boende i området som en kväll upptäckte att det var en febril verksamhet trots att klockan närmade sig midnatt. Polis kallades till platsen och där upptäckte de att byggnadsarbetarna stängt i sig själva i fastigheten. De hade med hjälp av byggmaterial byggt barrikader framför ingångarna till byggnaden. Efter en del förhandlingar under natten så lämnade byggnadsarbetarna arbetsplatsen under morgonen.
Sedan dess har bygget stått stilla.
– Eftersom jag inte fått in mina 3,6 miljoner kronor har jag tvingats säga upp anställda. Jag har minskat personalstyrkan med nästan femtio procent, säger Dragan Jovanovic.
Konkursförhandlingar kommer att hållas vid Stockholms Tingsrätt den 19 januari.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggherre på ockuperat bygge begärd i konkurs

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig