info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggherre kontaktar lagbasar

Nu kommer reaktioner på Byggnadsarbetarens artikel om den dåliga arbetsmiljön i samband med ombyggnaden av Byggnads och Kommunals förbundskontor på Hagagatan i Stockholm. Byggherren ska nu kontakta byggnadsarbetare och lagbasar som framfört kritiken.

-Om brister i arbetsmiljön upptäcks ska de åtgärdas skyndsamt, utan dröjsmål, säger Anders Bergström, representant för beställaren, i en skriftlig kommentar.
I senaste numret av Byggnadsarbetaren och i nättidningen i morse berättar byggnadsarbetare och lagbasar i olika yrken om en dålig arbetsmiljö i samband med ombyggnaden av Byggnads och Kommunals förbundskontor. Beställare är Polstjärnan som ägs av de båda fackförbunden och denna har anlitat projektledningsföretaget Hifab för arbetena. Byggföretaget BTH Bygg har ansvaret för den största delen av bygget och samordningsansvaret.

Nu kommenterar Anders Bergström, representant för Polstjärnan, uppgifterna om dålig arbetsmiljö i ett skriftligt meddelande. Han tycker det är djupt oroande att byggnadsarbetarna på Hagagatan upplever att arbetsmiljön inte är bra.
– Både som byggherre och fackförbund är arbetsmiljö en högt prioriterad fråga för oss. Därför har vi höga krav på den byggfirma som genomför renoveringarna på Hagagatan. Vi för en kontinuerlig dialog med byggfirman om arbetsmiljöfrågorna, säger Anders Bergström.

Byggherren kommer nu att kontakta dem som uttryckt missnöje med arbetsmiljön för att reda ut vad man från byggherrens sida kan göra för att förbättra arbetsmiljön och för att inte problemen ska fortgå.
Byggherren har fått signaler om att det funnits brister i arbetsmiljön.
– Som byggherre borde vi bättre ha följt upp de varningssignaler vi fått. Vi borde ha agerat tydligare och tuffare mot byggprojektföretaget Hifab. Det kan vi nu konstatera i efterhand, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggherre kontaktar lagbasar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig