info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggföretagare häktade - misstänkta för grova skattebrott

En 37-årig byggföretagare från Falun och hans kumpan, en 38-åring från Borlänge, har häktats misstänkta för grova bokförings- och skattebrott.

Männen bor i Dalarna, men har bedrivit sin näringsverksamhet i Stockholm, där de haft en firma som sysslat med byggnadsarbete och måleri.
Företaget har officiellt tio anställda, men polisen misstänker att många fler byggnadsarbetare arbetat för de båda männen.
Sedan starten i september förra året, har bolaget omsatt tio miljoner kronor, men det finns misstankar om att företaget omsatt mycket mer, och att svarta löner betalats till byggnadsarbetarna.
Polisen har inlett en förundersökning mot bolaget och tre andra företag, som också ingår i härvan. I de övriga företagen har det inte bedrivits någon byggverksamhet. Polisens teori är att ett flertal personer suttit i de övriga bolagsstyrelserna och agerat som målvakter för de båda männen. Fem personer har hörts om detta.
Det finns även kopplingar till Norge.
-Ju fler stenar vi lyfter på, ju fler skumma saker kommer fram, säger en utredare vid ekoenheten i Falun.
Han tror inte att utredarna hinner få fram tillräckligt med material till den 26 november, då åtal ska vara väckt. De båda männen häktades i helgen.
-Vi tvingas skjuta fram åtalet. Utredningen sväller hela tiden.
Polisen hade spanat på männen i ett par månader innan häktningsförhandlingen hölls och åklagaren häktade dem.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggföretagare häktade - misstänkta för grova skattebrott

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig