info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggföretagare åtalas för skattefiffel

Tre män står åtalade vid Uppsala tingsrätt, misstänkta för inblandning en omfattande härva av fiffel i byggbranschen.

Transaktionerna har skett systematiskt och under lång tid.
Två av männen är ägare till ett byggföretag. Den tredje mannen, en 44-åring och ägare till ett annat företag, har medverkat till fifflet genom att skriva falska fakturor.
Målet består av sju åtalspunkter, bland annat grovt bokföringsbrott och grovt skattebedrägeri. Dessutom yrkar åklagaren på näringsförbud för de tre åtalade.
Brottsmisstankarna gäller bland annat utbetalningar på 9,1 miljoner kronor som bokförts som betalning till andra bolag för inhyrd arbetskraft. Pengarna har istället gått till svarta löner för anställda och till de åtalade företagsledarna.
Under åren 1995-1997 har de båda männen har dessutom fifflat med underlagen för momsredovisning så att företaget felaktigt fått tillbaka närmare 1,7 miljoner kronor.
Momsfifflet fortsatt även under de första månaderna 1998, fram till den 20 april då de tre männen anhölls och senare häktades.
2,7 miljoner i arbetsgivaravgifter har undanhållits genom att de båda männen lämnat felaktiga deklarationer och låtit bli att ta upp 8,3 miljoner kronor.

Kenneth Petterson
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggföretagare åtalas för skattefiffel

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig