info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggföretagare åtalas för häleri

Två byggföretagare i Dalarna åtalas för häleri efter att polisen påträffat stora mängder stulna byggmaskiner i deras förråd.

De båda byggföretagarna, som är 29 respektive 31 år, tycks ha stulit de verktyg, maskiner och ställningar som de behövde för sitt arbete inom byggbranschen.

Polisen upptäckte stöldgodset i ett förråd i Borlänge som tillhör de båda männens gemensamma byggföretag. Åklagaren uppskattar värdet av de stulna maskinerna till över 700 000 kronor, men därutöver fanns det bland stöldgodset maskiner till ett okänt värde i förrådet, t ex: vibroplattor, luftavfuktare, ställningar, mätinstrument, släpvagn, fyrhjuling, snöslunga.

Totalt 13 företag har enligt åtalet blivit bestulna på byggrelaterade maskiner, verktyg och mätinstrument.

Stämningen omfattar 20 åtalspunkter varav de flesta gäller häleri, eftersom det inte gått att bevisa att de båda männen också utfört stölderna.

De företag som drabbats är bland annat Skanska, Midroc, YIT, Ramirent och Cramo, och därutöver ett antal mindre byggföretag.

Den mest omfattande stölden drabbade ett Skanskabygge i Borlänge i maj, då verktyg för mer än en kvarts miljon kronor stals.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggföretagare åtalas för häleri

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig