info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggföretag kan ha förskingrat 15 miljoner

Ett byggföretag i Borås misstänks ha undanhållit mellan 10 till 15 miljoner kronor från Skatteverket. Företaget har också betalat löner på 60 kronor i timmen till litauiska byggnadsarbetare.

Enlig Borås Tidning avslöjades byggföretaget när polisen grep ett par litauiska män som rotade i en återvinningsstation i Borås. Männen, visade det sig, bodde tillsammans med ett tiotal andra byggnadsarbetare i ett kontor i centrala Borås. I männens bostad hittades tidsrapporter. I förhör med polisen berättade männen att de arbetade för ett byggföretag i Borås och att chefen kom förbi en gång varannan vecka med deras löner, som låg runt 60 kronor i timmen.

Ekobrottsmyndigheten kopplades in och började spana mot byggarbetsplatser i Sjuhärad och Skaraborg. Därefter gjordes tillslag mot företagarna. Totalt är tre personer misstänkta för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Bevismaterial har även säkrats i Litauen. Ägarna till byggföretaget misstänks ha förskingrat mellan 10 till 15 miljoner kronor.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggföretag kan ha förskingrat 15 miljoner

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig