info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggföretag fick rätt i tvist med anställd

Företaget hävdar att den anställde byggnadsarbetaren sade upp sig själv. Men själv anser han att arbetsgivaren sade upp honom. Tvisten har nu avgjorts i arbetsdomstolen (AD) – och AD ger arbetsgivaren rätt.

Enligt byggnadsarbetaren sade arbetsgivaren upp honom när han besökte arbetsplatsen en dag i mars 2003 för att lämna ett sjukintyg i samband med en sjukskrivning. En av företagets chefer sade då, enligt byggnadsarbetaren, att företaget inte kan betala någon sjuklön till honom och att man inte kan ha en anställd som kommer då och då.
Företaget, Vänersborgsbyggarna Sundar Bygg AB, hävdar att chefen hade uttryckt att bolaget inte kan betala sjuklön, eftersom byggnadsarbetaren redan slutat. Tre vittnen, bland annat en av cheferna, berättade för AD att byggnadsarbetaren kom till arbetsplatsen redan i februari, och berättade att han skulle sluta på bolaget och i stället arbeta som egen företagare. Detta tolkade företaget som en uppsägning.
Byggnadsarbetaren känner inte igen sig i den beskrivningen och hävdar att han inte uttryckt sig på ett sådant sätt att det skulle kunna tolkas som en uppsägning. Han var överhuvudtaget inte var på arbetsplatsen, då uppsägningen skulle ha ägt rum.
AD uppfattade företagets vittnen som trovärdiga. Byggnadsarbetaren hade inga vittnen som kunde styrka den egna versionen av händelseförloppet. AD ifrågasatte också hans allmänna trovärdighet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggföretag fick rätt i tvist med anställd

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig