info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggfirmor i brottshärva

Ett flertal byggföretag är inblandade i en brottshärva i Skåne. Företagen har skrivit ut falska fakturor och betalat ut svarta löner och lurat staten miljonbelopp.

Misstankarna handlar om grovt skattebrott, grovt bokföringsbrott samt grov näringspenningtvätt, skriver Sydsvenska Dagbladet idag. Ekobrottsmyndighetens utredning är mycket omfattande och har pågått en längre tid. Myndigheten misstänker bland annat att ett Helsinborgsföretag skickat ut fakturor på sammanlagt 8,5 miljoner kronor till ett antal byggföretag. Omsättningen i det nystartade Helsingborgsföretaget ökade snabbt trots att företagets kostnader var mycket låga. Stora kontantuttag med postväxlar gjordes. Totalt 18 personer har delgivits misstanke om brott i utredningen. I några fall har misstankarna avskrivits. Åklagaren Gunilla Arph-Malmberg vill inte kommentera de uppgifter Sydsvenska Dagbladet har tagit fram.
– Sydsvenskan har jobbat bra för att få fram uppgifter från olika håll. Men jag vill inte bli citerad eller ge några kommentarer innan stämningsansökan går iväg, säger hon.
Åtal väntas under maj månad.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggfirmor i brottshärva

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig