info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bygge utsattes för klotter

Bygget av förbifart Sjöbo i Borås har åter utsatts för klotter. Entreprenören Veiddeke har nu tvingats sanera för tiotusentals kronor.

Det pågående vägbygget av Sjöbo förbifart utsattes i helgen för omfattande skadegörelse genom klotter, skriver bt.se. Någon eller några har klottrat på 14 platser och elskåp, bullerskydd och bropelare utsattes för omfattande skadegörelse. Det är inte första gången som klottrare har varit framme under vägbygget. Tidigare under byggtiden har Veidekke tvingats sanera klotter för mellan 20 000 och 30 000 kronor.
– Det kommer att kosta i storleksordningen 40 000 kronor att ta bort det som klottrats nu i helgen. Det är så onödigt, säger Olof Ekstrand, byggledare för förbifart Sjöbo till Borås tidning.

Allt klotter polisanmäls

Bropelare och andra platser där man misstänker att det kan hamna klotter har förbehandlats med en vaxad yta för att det ska bli enklare att sanera. När klottret tagits bort måste ytan behandlas på nytt. Enligt byggledaren Olof Ekstrand så har Veidekke behandlat bropelare och annat för 10 000 kronor.
Allt klotter polisanmäls och Veidekke har polisanmält klotter vid tre tillfällen. Dessutom har vägbygget utsatts för många inbrott som man också har polisanmält.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bygge utsattes för klotter

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig