info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggchefer oroliga för säkerheten

Sju av tio byggchefer tycker att de stressar mer på jobbet och att risken för slarv med säkerhetsrutinerna har ökat. Det visar en arbetsmiljöenkät från Ledarnas branschförening Byggcheferna.

Ledarnas arbetsmiljöenkät visar på en försämring jämfört med 2001. Då uppgav var femte byggchef att arbetet kändes övermäktigt, idag uppger var fjärde byggchef att arbetet känns övermäktigt. Främst är det de yngre cheferna som känner av pressen. Av dem tycker 40 procent att arbetet är för jobbigt. Nästan en tredjedel av samtliga byggchefer känner sig orolig för att personalen ska skadas.
– Resultatet av årets arbetsmiljöenkät är mycket alarmerande. Risken för att de som arbetar på bygget ska skadas har ökat, säger Lars Bergqvist, ordförande för Byggcheferna.
Enkäten visar även att byggchefer har fått fler administrativa uppgifter de senaste fem åren. Det har i sin tur inneburit att många tvingas jobba övertid. En övertid som de – enligt undersökningen – inte skriver upp som arbetstid. Många går också till jobbet trots att de är sjuka. Hela 87 procent av dem som är yngre än 30 år har gått till jobbet trots att de inte varit friska.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggchefer oroliga för säkerheten

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig