info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggbloggare prisas

Bloggaren Calle Fridén får pris för sin blogg, men själv är han tveksam till att han beskrivs som frispråkig.

Byggnadsarbetaren Calle Fridén från Stockholm får pris för sin blogg Utsikt från ett tak där han bland annat beskriver en byggnadsarbetares vardag. Priset, Arbetare till arbetare på 5 000 kronor, kommer från Förbundet arbetarsolidaritet/Stridsfonden. Calle Fridén är glad, smickrad och tacksam säger han, men också lite tveksam:
– Jag är inte så mycket för konfrontation, jag vill bara att saker ska fungera. Jag är inte mer stridbar än någon annan byggnadsarbetare.
Bloggandet började som ett sätt att visa barnen vad pappa gör på jobbet. Calle Fridén la ut bilder från de olika byggarbetsplatser där han jobbade. I våras stängde han ner sin blogg eftersom det visade sig att den inte var poppis när han skulle söka nya jobb. Arbetsgivarna googlade helt enkelt på hans namn och gillade inte vad de såg.
– Jag är ingen besvärlig jävel. Jag har aldrig förtalat ett företag, säger Calle Fridén som efter sommaren har tagit upp bloggandet igen.
På lördag, den 8 oktober, delas priset ut på ABF-huset i Stockholm. Då ska Calle Fridén hålla tal om varför han är kluven till att han har utsetts till pristagare.

Maria Persson
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggbloggare prisas

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig