info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggare rånade hotell – skyller på byggkris

En 37-årig man från Göteborg sitter häktad för hotellrån, bilkapning och misshandel. I ett förhör säger han sig vara besviken på samhället efter att hans byggfirma kraschat.

Den före detta snickaren och företagaren sitter anhållen efter att i lördags rånat ett hotell i Borås, där han kom över cirka 4000 kronor. I tisdags dök han själv upp på polisstationen efter samtal med polisen. Och idag, fredag, begärdes han även häktad för att under vapenhot tvingat till sig en bil i Göteborg, och för att ha försökt stjäla en bil i Borås och misshandla bilägaren, skriver Borås tidning.

Den 37-årige göteborgaren har ett trasigt byggliv bakom sig. Efter tio år som snickare blev han uppsagd på grund av nedskärningar, tog jobb i Norge där han dömdes för olaga vapeninnehav, flyttade tillbaka till Göteborg och startade byggfirma. Firman hade gott om jobb men mannen slarvade med bokföring och skatter. Något som 37-åringen till slut åtalades och dömdes för förra året. Samtidigt dömdes han också för narkotikabrott.

I ett polisförhör har han sagt att allt har handlat om slarv, och att han inte haft någon avsikt att begå brott. Och att han känt sig besviken på samhället efter att ha misslyckats med byggfirman.

Under fredagseftermiddagen begärs häktningsförhandlingar, skriver Borås tidning.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggare rånade hotell – skyller på byggkris

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig