info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggarbetare behövs till Ostlänken

Det behövs 13 000 årsarbeten när Ostlänken kommer igång 2017. Betongarbetare, anläggningsmaskinförare och anläggningsarbetare är tre av de fem största yrkesgrupperna i projektet.

Byggstarten för det gigantiska järnvägsprojektet Ostlänken sker år 2017 och då behövs 13 000 årsarbeten. Planeringen bör starta redan 2014 och det är därför ganska bråttom. Enligt en analys som Vectura har gjort runt Ostlänken-projektet bör Östergötland/Sörmland omedelbart inventera utbildningsbehoven, skriver NT.se. Enligt Ola Kromnow på Vectura kan det behövas ett 40-tal yrkesgrupper under olika delar av byggtiden, däribland ett flertal byggnadsarbetare.

Utländska entreprenörer

Betongarbetare, anläggningsmaskinförare och anläggningsarbetare är tre av de fem största yrkesgrupperna som behövs under projektet.
Ostlänken kommer att locka hit olika yrkesgrupper, men det finns andra stora projekt i landet som konkurrerar om samma arbetskraft. Det är inte säkert att de stora och åtråvärda kontrakten hamnar hos svenska företag.
– Vi vet att utländska entreprenörer allt mer intresserar sig för projekt inom bro, tunnel och mark och det måste man ta i beräkningen, säger Ola Kromnow.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggarbetare behövs till Ostlänken

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig