info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Bygg fler bostäder åt unga"

Bygg fler bostäder åt unga, jobben, skolan och rasism. Det var några av de saker som Ellinor Eriksson, förbundssekreterare i SSU, tog upp i sitt tal på Byggnads kongress.

Förbundssekreterare Ellinor Eriksson från SSU var inbjuden att tala på Byggnads kongress på söndagen. Hon fick kraftiga applåder när hon slog fast att ”Unga är nu”, inte framtiden.
– Det är ”nu” som inte unga får några jobb. Det är ”nu” som unga inte får några bostäder, sa hon.

”Byggs inte av sig själv”

SSU:s förbundssekreterare nämnde fyra prioriterade områden som är viktiga att driva inför valrörelsen; jobb, skola, bostad och välfärd. I årets val kommer 442 346 unga väljare att rösta för första gången. Ellinor Eriksson sa att bostadsfrågan var den mest prioriterade frågan bland unga, trots att många inom partiet inte trott på den frågan.
– Det byggs inte av sig själv. Här kan SSU och Byggnads tillsammans vara jobbiga mot partiet.
Ellinor Eriksson sa också att SSU har tillsatt en egen utredning Bostadslösningar, där partiet nu har ställt sig bakom fem av reformerna.
SSU:s förbundssekreterare pratade också om ungdomsarbetslösheten och att Sverige internationellt sett har halkat efter

Lägre arbetslöshet i Norge

Ungdomsarbetslösheten i de nordiska länderna exempelvis Norge, Island och Danmark är lägre och förklaringen ansåg hon berodde på att de länderna har haft socialdemokratiska regeringar. Vidare pratade också Ellinor Eriksson om rasismen och nazismen som breder ut sig runt om i Europa, bland annat i Grekland, där Gyllene Gryning är tredje största parti. Men rasismen växer även i Sverige. Och i sitt tal till kongressen gav Ellinor Eriksson cred till Byggnads för förbundets arbete mot rasism och främlingsfientlighet bland annat i samarbete med Expo.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Bygg fler bostäder åt unga"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig