info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bygg-Ettan: Företagen ansvariga för svartjobb

- Det är konstigt att företagen alltid går fria när det handlar om svartjobb, säger Torgny Johansson, ordförande i Byggnads i Stockholm.

Han är upprörd efter ett inslag i TV:s Aktuellt på tisdagskvällen. I inslaget beskrev anonyma byggnadsarbetare att det är riskfritt att arbeta svart. En av dem berättade också om att han tror att fackets ombudsmän tar betalt för att förvarna arbetsplatserna om när det är razzia på gång.
– Det är en mycket grov anklagelse, vi borde ha fått gå i svaromål redan i inslaget, säger Torgny Johansson.
– Vad jag vet kan det inte vara på det viset som det beskrevs. Och om det ändå skulle vara så kommer vi omgående att ge den eller de ombudsmännen sparken och polisanmäla det inträffade.
Bygg-ettan i Stockholm genomför dagligen utryckningar till arbetsplatser efter larm om svartjobb. Trots det upplever avdelningen det som svårt att få något riktigt grepp om omfattningen. Och razzior är bra men otillräckliga, menar Torgny Johansson.
– Det behövs skärpt lagstiftning mot företag som anlitar svart arbetskraft. Vi är lite trötta på att det är våra medlemmar som ständigt utpekas som bovarna i sammanhanget. Företagen, som tvingar våra medlemmar till svartjobb, går fria, säger Bygg-ettans ordförande.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bygg-Ettan: Företagen ansvariga för svartjobb

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig