info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Brottsmisstankar mot Peab-chef

En hög chef på byggföretaget Peab är misstänkt för ekonomiska oegentligheter. Han är nu polisanmäld och varslad om uppsägning.

Skandalerna kring Arenastaden i Solna tar aldrig slut. En hög chef som arbetar med det stora köpcentrat, Mall of Scandinavia, i Solna är nu polisanmäld av Peab. Orsaken ska vara misstankar om ekonomiska oegentligheter och mannen ska ha fastnat i Peabs interna kontroller, skriver Aftonbladet.se Peab vill inte gå ut med vad misstankarna handlar om, men uppger att de tillräckligt allvarliga för att besluta om omedelbar uppsägning.

Domen överklagas

Mannen vill inte kommentera misstankarna. Bygget av Arenastaden är kantat av skandaler. Solnas tidigare stadsdirektör Sune Reinhold dömdes i maj 2012 för att ha tagit emot mutor i samband med bygget av nationalarenan. Ytterligare fem personer friades samtidigt från misstankar om mutbrott och bestickning, bland annat kommunstyrelsens ordförande i Solna stad, Lars-Erik Salminen (M) och Erik Paulsson, storägare i Peab. Domen har överklagats och ska upp i rätten i slutet av september, upgger Aftonbladet. Mall of Scandinavia byggs intill den nya nationalarenan, Friends arena, i Solna.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Brottsmisstankar mot Peab-chef

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig