info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Brobygget i Ludvika drar igång igen efter olyckan – utredningen fortsätter

Mer än halvår har gått sedan den svåra broolyckan i Ludvika, där tolv personer skadades. När snön försvinner kan bygget återupptas.

Den 13 juli rasade formen under gjutningen av Kajbron över järnvägen i Ludvika. Tolv personer skadades, sex av dem allvarligt. Nu har mer än ett halvår gått sedan den allvarliga olyckan och arbetet med att dra igång bygget igen har startat.
– Så snart snön är borta kan arbetet med vägar i anslutning till bron och andra förebyggande delar påbörjas. Vi håller att se över när vi kan planera ett tågstopp och hur det passar ihop med Skanskas plan, säger Mathias Johansson, projektledare på Trafikverket, till Avesta tidning.

LÄS MER: 12 skadades i rasolycka ”Allt har kollapsat”

Arbetsmiljöverket fortsätter granska olyckan

Skanskas plan för hela bygget med tågstopp och allt ska vara klar senast den 9 februari.
Enligt Trafikverket kommer den nya bron att vara färdig exakt ett år efter den ursprungliga planen, i oktober 2018.
I början av december kom Skanskas egen utredning. Enligt byggföretaget var den direkta orsaken till olyckan att den stålställning som gjutformen vilade på var feldimensionerad. Det ska ha lett till kollapsen. Nu fortsätter Arbetsmiljöverket att granska olyckan.

LÄS MER: Formraset i Ludvika blev årets sämsta bygge

”Tekniska utredningen tar tid”

Bland annat ska Arbetsmiljöverket titta på om Skanskas slutsats om olyckan anses vara rimlig, uppger Avesta tidning. Parallellt pågår också polisen och åklagarens utredning.
– Den tekniska utredningen tar tid och hur jag kommer gå vidare med fallet kan jag inte svara på förrän Arbetsmiljöverket är klar med sin utredning, säger kammaråklagare Charlotta Tanner till Avesta tidning.
Utbytet mellan de olika utredningarna är nödvändigt för att resultatet ska bli så rättvisande så möjligt. Arbetsmiljöverket siktar på att bli klar med sin utredning i slutet av det här kvartalet.

LÄS MER:Efter rasolyckan i Ludvika – Skanska tar allt ansvar

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Brobygget i Ludvika drar igång igen efter olyckan – utredningen fortsätter

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig