info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Brobyggare lämnar stoppat bygge

Byggnadsarbetarna på det stoppade brobygget i Edänge utanför Ljusdal håller på att omplaceras på andra byggen. - Vi har fått besked om att vi ska sänka kostnaden för projektet, säger Mats Söderberg, platschef på Peab.

De två entreprenörerna på brobygget i Edänge – Peab och NCC – har fått klara besked av banverket om vad som gäller för bygget. Bolagen ska försöka sänka kostnaden för arbetsplatsen och vara beredda på att snabbt komma igång när det blir klart för omstart. Enligt banverket kommer brobygget att vara igång senast i augusti, men det kan även bli tidigare än så. Totalt arbetar 25 byggnadsarbetare på projektet. Peab har 12 egna kollektivanställda.
– Jag försöker flytta över killarna till andra projekt. Men det är inte så lätt. Nu har vi 6 man som går kvar här på brobygget, säger Mats Söderberg.
Edängeprojektet är en nästan tre kilometer ny järnväg med broar över Ljusnan och Torpartjärn. Peab bygger broarna och NCC järnvägen.
Jobbet stoppades efter ett beslut i regeringsrätten. Orsaken till stoppet är att rätten vill bringa klarhet i om regeringen tog hänsyn till miljökonsekvenserna när man fattade beslutet om att anta järnvägsplanen för projektet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Brobyggare lämnar stoppat bygge

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig