info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Brister i skydd när saluhall saneras

Fallskydd saknas, hål i bjälklaget är inte övertäckta och arbetsmiljöplan saknas. Det är brister som Byggnads i Uppsala fann när man besökte saneringsjobbet på saluhallen i Uppsala.

Ove Johansson och Kaj Rennerskog på Byggnads i Uppsala besökte saneringsarbetet efter saluhallsbranden på torsdagen. Orsaken var att de i en tidningsartikel sett att en 11-åring hade befunnit sig på arbetsplatsen.
11-åringen visade sig vara son till en snickare som hade fått följa med pappa till jobbet. Snickaren skulle spika list på en annan arbetsplats men beordrades till saluhallssaneringen eftersom firman fått uppdraget att inreda en tillfällig pub i den nedbrunna saluhallen.
– Det visade sig bero på olyckliga omständigheter att 11-åringen fanns på arbetsplatsen. Men det är ändå klart olämpligt. Det här är en farlig arbetsplats, säger Ove Johansson.

Vid inspektionen på torsdagen konstaterade Byggnads ombudsmän att det finns allvarliga brister i arbetsmiljön på saneringsjobbet. På vindsbjälklaget, där arbete hade utförts på onsdagen, saknades fallskydd och flera hål i bjälklaget var otäckta.
När Ove Johansson begärde att få ta del av arbetsmiljöplan för projektet visade det sig att en sådan saknas.
– Byggherren, Kungsleden, har lovat att ta fram en arbetsmiljöplan till på måndag, säger Ove Johansson.
Arbetsmiljöinspektionen har tidigare begärt förbättrat fallskydd på arbetsplatsen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Brister i skydd när saluhall saneras

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig