info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetaren 980×240 v43

Brister i fallskyddet – nu måste byggföretaget betala

Det är Förvaltningsrätten som i den dom slagit fast att det stockholmsbaserade byggbolaget ML Gruppen ska betala 43 000 konor i en sanktionsavgift.

Byggföretaget ska nu betala 43 000 kronor. OBS! Arkivbild. Foto: Mostphoto

Det var i slutet av förra året som Arbetsmiljöverket gick vidare till Förvaltningsrätten och begärde att ML Gruppen skulle påföras en sanktionsavgift. Orsaken till kravet var att Arbetsmiljöverket tidigare under hösten hittat brister i arbetsmiljön på en av bolagets byggarbetsplatser. Det handlade om ett bygge i Jordbro söder om Stockholm där säkerheten mot fallolyckor inte var tillräckligt bra. Rent konkret handlade det om att det saknades skyddsräcken uppe på ett tak. Arbetsmiljöverket gjorde då bedömningen att det fanns risk för fall och att fallhöjden var mer än två meter.

Förvaltningsrätten håller med Arbetsmiljöverket om bristerna i säkerheten och anser att det är klarlagt att företaget haft byggarbeten på det aktuella bygget vid den tiden. Rätten anser därför att det finns skäl att döma ut en sanktionsavgift. Företaget ska betala 43 000 kronor. Pengar som ska betalas inom två månader.

Läs också Storbanker skärper krav på byggbolag – ska stoppa byggkriminella

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.

Annons
EHRAB 250×600 v43b
EHRAB 250×600 v43c
EHRAB 250×600 v43a

Du läser: Brister i fallskyddet – nu måste byggföretaget betala