info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Brist på arbetskraft hindrar byggföretagen

Byggbranschen har rekryteringsproblem. Var fjärde företag uppger att bristen på arbetskraft är det främsta hindret för verksamheten, enligt Konjunkturinstitutets senaste barometer.

Byggproduktionen har ökat och sysselsättning har stabiliserats under våren. Men byggföretagen har ännu inte ännu nyanställt i den omfattning som man planerat enligt tidigare barometrar.
– Under våren har en rad företag haft planer på att nyanställa, utan att ha gjort det i den omfattning som man sagt. En förklaring kan vara att man haft svårt att hitta lämplig personal, säger Roger Knudsen, ansvarig för konjunkturbarometern, som görs av Konjunkturinstitutet och som kommer varje månad.

Orderingången till byggbranschen har ökat betydligt de senaste månaderna och byggandet har ökat. Men närmare hälften av företagen anser att orderstocken ännu är för liten. Byggföretagen räknar med en fortsatt god ordertillväxt. Byggproduktion och sysselsättning väntas stiga betydligt och det gäller generellt inom de olika delarna av byggbranschen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Brist på arbetskraft hindrar byggföretagen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig