info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Brev till DO från Byggnads

Byggnads har skrivit ett brev till diskrimineringsombudsmannen (DO). I brevet bemöter fackförbundet kritik om främlingsfientlighet.

– Vi vill upplysa om var vi står och varför. Vi vill upplysa om att vi har uteslutit nazister, har ett program mot främlingsfientlighet och försöker få in fler invandrare, säger Hans Tilly, förbundsordförande på Byggnads.
Bakgrunden är att egenföretagare från bland annat Polen, Estland och Lettland arbetar i Skåne med f-skattsedel. På sätt kan de ta mycket lägre priser än de svenska företagaren.
Byggnads gör därför kontroller av arbetstillstånd och f-skattsedlar på byggarbetsplatser i nordvästra Skåne. I en anmälan till DO anklagar tre lettiska byggjobbare och företaget Byggbemanning AB därför Byggnads i Helsingborg för att de använder ”KGB”-metoder och för att vara brunskjortor och nazister.
Byggnads vill nu bemöta kritiken genom att skriva ett brev till DO. Hans Tilly är också förbannad på att DO inte bjudit in fackförbundet till samtal om de här frågorna. Istället riktades kritik mot Byggnads från DO i massmedia.
– Vi har rett ut det här. Det var en enskild handläggare som hade uttalat sig. Men vi
är förvånade att DO inte kallat oss till sig för att bemöta anmälan, säger Hans Tilly.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Brev till DO från Byggnads

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig