info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bravida sade upp vvs-lärlingar

Fyra vvs-lärlingar har sagts upp från Bravida i Uppsala. Trots att branschen hotas av brist på arbetskraft anser Bravida att man inte klarar att följa avtalets rekommendation om lärlingsandel.

Bravida i Uppsala har ett 60-tal vvs-montörer anställda. Fram till i slutet av februari hade man också fem vvs-lärlingar i företaget. Men nu har man sagt upp fyra av de fem lärlingarna på grund av arbetsbrist.
– Jag tycker att Bravida borde kunna ta sin del av ansvaret för utbildning av nya rörmontörer, säger en av de som får gå. Han vill inte att hans namn ska bli känt eftersom han är orolig för att det kan försvåra möjligheterna att få nytt jobb när han nu måste söka en ny lärlingsplats.
– Jag hoppas att jag får hjälp av Byggnads avdelning. Det är väl ingen merit precis att ha blivit uppsagd från en lärlingsplats, säger han.

Sören Samuelsson är chef på Bravida i Uppsala. Han är medveten om att företaget nu kommer allt längre från vvs-avtalets rekommendation om en lärling på fem yrkesarbetare. Och han medger att uppsägningarna ger fel signal när branschen samtidigt oroas av brist på utbildade rörmontörer.
– Men vi har en annan typ av jobb, mer mindre stambyten. Vi kan inte skicka ut en ensam lärling på sådana jobb, säger han.
Bravidachefen försvarar agerandet med att företaget tidigare tagit ett stort ansvar för lärlingsutbildningen i området.
– Men just nu kan vi inte göra på annat sätt, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bravida sade upp vvs-lärlingar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig