info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Böter efter dödsolycka

Tingsrätten i Nacka friade. Svea hovrätt anser däremot att bolaget är skyldigt och dömer Globen Tak & Fastighetsvård att betala en företagsbot på 1 miljon kronor.

Tingsrätten i Nacka var inte enig när de friade företaget. Rättens ordförande och en nämndeman ville fälla företaget. Efter överklagande gick fallet vidare till Svea hovrätt och där döms nu bolaget till en företagsbot på 1 miljon kronor. Samtidgt döms företrädare för bolaget till villkorlig dom och 80 dagsböter à 280 kr. Det uppger Tema Arbetsmiljö.
Dödsolyckan inträffade 2012. Bolaget hade fått ett uppdrag med en taktäckning av en villa. Företaget hade tre byggnadsarbetare på plats och den 14 november 2012 föll en av dem – en 31 årig man – från taket. Fallet var på sex meter och mannen fick så svåra skador att han omkom. Trots arbete på hög höjd hade ingen av de tre byggnadsarbetarna något fallskydd. Det fanns inte heller några andra säkerhetsanordningar som kunde förhindra ett fall. Ett knappt år senare åtalades företrädare för bolaget för arbetsmiljöbrott och vållande till annans död.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Böter efter dödsolycka

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig