info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bo 01-arbetare nekas jobb

Situationen på Bo 01 har blivit så ohållbar att många byggnadsarbetare vill därifrån.

Många söker nya jobb, men har svårt att få jobb på andra arbetsplatser.
På en av NCC:s arbetsplatser på Bo 01 har flera byggnadsarbetare sökt nya jobb, bland annat på PNB och Harald Nilsson Bygg, HNB.
Men byggnadsarbetarna har fått nej när de har berättat att de kommer från Bo 01.
– Vi får inga jobb, möjligtvis på småfirmor. Men inte på de stora företagen, säger Thord Svensson, lagbas på en av NCC:s arbetsplatser.
Han anser att det är fråga om kartellbildning. Att företagen gemensamt kommit överens om att inte anställa byggnadsarbetare från Bo 01.
Byggföretaget PNB behövde cirka tio snickare för tre veckor sedan och flera byggnadsarbetare hörde av sig till företaget. Men PNB anställde inga från Bo 01. Skälet var att de inte stod till arbetsmarknadens förfogande.
– Om de har en eller två månaders uppsägningstid, så har jag inte jobb för dem. Vi behöver folk omgående och kan inte vänta på dem två månader, säger Leif Nilsson, personalansvarig på PNB.
Någon kartellbildning finns det inte, men Leif Nilsson säger samtidigt.
– Det är rätt naturligt att man vill inte rycka folk från andra firmor. Det skulle jag inte vilja om det var tvärtom. Man ska inte hoppa från den ena arbetsplatsen till den andra för lönernas skull, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bo 01-arbetare nekas jobb

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig