info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Blockad mot avtalslöst pannbygge i Skene

Byggnads i Borås har begärt att förbundet blockerar Marks kommuns bygge av en ny biopanna i Skene. Ett tiotal polska och fem finska montörer arbetar utan avtal på bygget.

Det finska företaget Wärtsilä är huvudentreprenör när kommunägda Marks Värme bygger till fjärrvärmeverket i Skene med en ny biopanna. Pannan är byggd i Polen och det är 15 polska och finska montörer som monterar pannan.
Byggnads i Borås har tidigare uppmärksammat arbetsmiljöinspektionen på bristande fallskydd på arbetsplatsen. Man har också begärt att få teckna kollektivavtal för montörerna.

I går, den 10 augusti, träffade avdelningen i Borås de ansvariga på bygget men man kunde inte övertyga företagen om att teckna avtal.
– Vi har begärt att Byggnads sätter arbetsplatsen i blockad och att byggnadsarbetarna på Anjo bygg, som gör byggjobbet, tas ut i sympatiblockad, berättar Thomas Nilsson på Byggnads i Borås.
Trots att byggskedet med akuta fallrisker utan fallskydd nu är över är Byggnads missnöjda med arbetsmiljön. Men man ser inte längre något behov av att stoppa jobbet av den anledningen.
– Arbetsmiljöinspektionen krävde åtgärder vid sitt förra besök och de kommer att följa upp att åtgärderna blir genomförda, säger Thomas Nilsson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Blockad mot avtalslöst pannbygge i Skene

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig