info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Blockad mot avtalslöst företag

Byggnads har idag inlett en blockad mot ett bygge i Åre. Orsaken är att företaget, El & energiteknik i Östersund, vägrar teckna kollektivavtal.

En blockad inleddes idag mot bygget av en fritidsanläggning i Björnänge, i Åre. Bygget ger jobb åt en del av de anställda på företaget El & energiteknik i Östersund, som vägrar teckna kollektivavtal.
Företagets ägare, Martin Jönsson, hävdar att hans anställda har bättre villkor än de som finns i kollektivavtal och han ser därför ingen anledning gå med på kraven om avtal. Han anser sig också, enligt Östersunds-Posten, ÖP, utsatt för hot och maffialiknande aktioner från de fack, Elektrikerna och Byggnads, som försökt teckna avtal.

I stället för att få kollektivavtal har de 18 anställda nu sagts upp. I förhandlingar på onsdagen hävdade Jönsson att han i fortsättningen kommer att anlita underentreprenörer i stället för att ha egna anställda.
Flera av de anställda har kritiserat Byggnads för att man driver kravet på kollektivavtal. Byggnads beklagar, i ÖP, att medlemmarna drabbas av uppsägningar på grund av blockaden.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Blockad mot avtalslöst företag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig