info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Blockad begärd mot polsk inredare

Byggnads i Luleå har begärt att förbundet sätter det polska företaget Meble Roja i blockad. Orsaken är att Meble Roja inreder hotellrum i Gällivare utan kollektivavtal.

Ett 60-tal hotellrum på Grand Hotell Lapland i Gällivare inreds nu av fyra hantverkare från det polska företaget Meble Roja. Företaget har inget kollektivavtal i Sverige.
Ulf Normark, ombudsman på Byggnads i Luleå, uppmärksammade renoveringen av hotellet för knappt en månad sedan. Han säger att han vid flera tillfällen framfört kravet på kollektivavtal till hotellägaren, till en advokatbyrå i Stockholm, som sades företräda det polska företaget, och direkt till företaget. Trots det är nu arbetena igång utan att Byggnads kunnat följa upp löne- och anställningsvillkor.
I tisdags, den 21 september, begärde därför Byggnads i Luleå att förbundet beslutar om en blockad mot Meble Roja.

Meble Roja uppger att kravet på kollektivavtal med Byggnads kommit som en överraskning. En representant för företaget säger i Norrbottens-Kuriren att man bara monterar möbler och inte utför byggjobb. Men han betonar samtidigt att man vill följa de regler som gäller.
Enligt Meble Roja är det två anställda och två kontrakterade egenföretagare som utför arbetet på Grand Hotel Lapland.
Efter kontakter med hotellägaren på torsdagen tror Ulf Normark att man rätt snart kan komma fram till ett hängavtal för arbetet på hotellet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Blockad begärd mot polsk inredare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig