info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

BI: Uppsägningen hotar verksamheten

Sveriges Byggindustrier anser att uppsägningen av avtalet inom Galaxen hotar verksamheten. - Om viljan finns så kan vi snabbt hitta en lösning, säger Lars Hildingsson, vice ordförande i Byggnads.

Fackförbunden Byggnads och Seko har sagt upp avtalet om särskilda regler, det vill säga löner och andra anställningsförhållanden, inom Galaxenverksamheten. Fackförbunden anser att anställningsvillkoren är för dåliga för de 1700 som är anställda inom rehabiliteringsföretaget Galaxen, som ägs av Sveriges Byggindustrier.

1700 personer riskerar anställningar

Bland annat staplas visstidsanställningarna på varandra upp till fem år. Fackförbunden vill också få upp lönen för de Galaxen-anställda på arbetsplatserna.
– Är man placerad i ett arbetslag så ska man ha samma lön som de övriga på arbetsplatsen, säger Lars Hildingsson, vice ordförande i Byggnads.
Sveriges Byggindustrier har reagerat på uppsägningen av avtalet och skriver i ett pressmeddelande att uppsägningen hotar verksamheten. Anställningar hotas eftersom verksamheten bygger på det avtal som facken nu sagt upp. På sikt riskerar 1700 personer sina anställningar.

Magstarkt att lägga ner verksamheten

– Det är magstarkt om de lägger ner verksamheten. Vi hoppas att det sätter press på förhandlingarna och att vi snart kan enas om ett nytt avtal, säger Lars Hildingsson.
Uppsägningstiden på avtalet är 14 månader. Galaxen har funnits sedan 1986 med verksamhet över hela landet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: BI: Uppsägningen hotar verksamheten

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig